rand_ban.pl

Meillä on juhlakausi alkanut. Kira aloittaa juhlakauden tässä lokakuun lopulla. Sara päättää hiukkasen ennen aattoa. Siinä välissä juhlimme itsenäistä kuopustamme... Ensimmäiset lastenkutsut ovat huomenna. Vieraiden joukossa on kanamuna-allerginen, keliaakikko ja maitoallerginen *huokaus*. Mutta olen jopa löytänyt kaksi reseptiä joilla olen tehnyt kaikille kolmelle sopivaa tarjottavaa. Eli tässä nämä kaikkien käyttöön

Muffinit  noin 12 kpl ( alkuperainen ohje Yhteishyvän Ruokalehti 1/04)

2dl soijamaitoa

1 1/2 dl sokeria

1 dl sulatettua laktoositonta margariinia

2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 1/2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl tummaa suklaarouhetta

Sekoita soijamaito ja sokeri. Lisää sulatettu margariini sekä keskenää sekoitetut kuivat aineet. Lisää suklaarouhe. Nostele taikina kevyesti sekaisin. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 min.

Käytin taloussuklaata, jossa on hieman maitojauhetta, mutta meidän vieraamme ei onneksi ole niin herkkä, että siitä saisi vakavia oireita. Alkuperäisessä ohjeessa oli marjoja.

Kaurapitsit

1dl kauraleseita

2 1/2 dl  pieniä kaurahiutaleita

1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 1/2 dl sokeria

1tl vanilliinisokeria

1/2 tl leivinjauhetta

 100 g sulatettua laktoositonta margariinia

1/2 dl siirappia

1/2 dl soijamaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu ja jäähtynyt sarva, siirappi sekä soijamaito. Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle. Jätä tilaa ympärille pikkuleivät leviävät uunissa. Paista 200 asteessa uunin yläritilätasolla 5-7 min. Jäähdytä tasaisella alustalla. Varo, pikkuleivät ovat todella kuumia.

Alkuperäinen ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset. Olen korvannut vehnäjauhot gluteenittomalla jauholla ja kerman soijamaidolla. Kun muutin ohjeen gluteenitoomaksi ei muutosta huomaa lainkaan, mutta soijamaito muuttaa makua hieman. Hyviä ovat silti.

Sitten pääaiheeseen eli neulontaan. Jotain on valmistunut.

237468.jpg

Kahdet sukkakuun sukat. Raidalliset appiukolle ja vihreät ovat ensimmäiset kärjestä aloittamani sukat. Sukansuu on lörppö. Päättelin ehkä liiankin löyhästi silmukat. Katsotaan miten käytössä toimivat. Raitasukat ovat 7-veikkaa ja vihreät Tallinnan tuliaisia O'kay sukkalankaa Filatista.