No joo itselle tuli ostettua lankaa, mutta osasta suunnittelen jo muille tekeväni paitoja, sukkia ja ehkä huivejakin. Eli tarkempia tietoja niille joita kiinnostaa. Löysin kaksi lankaliikettä. Oli aikas vaikeaa, mutta suunnistaminen Tallinnassa on ollut aina minulle vähän konstikasta. Taidan olla ruutukaava ihmisiä.

Ensimmäinen lanka liike löytyi eräästä ososkeskuksesta sisältä osoitteesta Narva mnt.13 Liann-Longad Siellä oli kuuma, mutta jaksoin sinnitellä ja katselin outoja lankoja. Novitankin lankoja siellä oli, mutta olivat kalliimpia kuin muut. Nämä omasta mielestäni löydöt kuitenkin nappasin mukaani. Hinta oli 49 kroonia/kpl eli kait noin 3 euroa. Siis ikivanhaa Novitan 100% alpacaa. 50g/129m.

120247.jpg

Suunnitelmissa aluksi siis kaupassa oli Clapotis nro2, mutta näistä voisi kai saada Kirinkin...

Ostos nro2 oli nämä Italian ihmeet. Vyöte ei näy hyvin kuvassa, siis emmebin Vogue on kyseessä 40% mohairia, 40% dralonia (joku tekokuitu tn. polyesteriä) 20% villaa. 50g/150m Hinta oli 34 Kr pallero.

120248.jpg

Kaupassa ajattelin näiden kohdalla Fifiä. Ja todennäköisesti niin käy. Ne eivät ole puhuneet muusta minulle vielä.

Kauppa numero kaksi oli sitten vanhassa kaupungissa Filati (os.Muurivahe 20) Siellä minulla meni perheen mukaan liian kauan (28 min).

Tässä ajassa ostin ensinnäkin lankoja lasten talvineuleisiin. Kyseessä on Gin niminen lanka koostumus 55% alpakkaa, 40% merinovillaa ja 5% polyakryyliä. 50g/150m. hinta 41 kr/kpl. Myyjä lupasi,että neljästä kerästä saa 6-7v:lle  paidan. Vähän jännittää olisin ottanut yhden lisää, mutta oikeaa väriä ei ollut enempää. Lanka on todella pehmeän tuntuista :)

120249.jpg

Toinen ostos oli emmebin Kiddy mohairia omaan pikkujouluhuiviin. (milloin on kotiäidin pikkujoulut???) 70% mohairia, 30% polyamidia. 25g/240 m. Hinta 57 kr/kpl.

120251.jpg

Nämä oli oikeesti saman hintaisia kuin nuo edelliset, muttei näy kuitilla eli taisivat tulla kaupanpäälle :). Niistä tilattiin nuken vaatteita.

120252.jpg

Olen tyytyväinen ostoksiini. Menen toistekin ostoksille Tallinnan lankakauppoihin, jos en muuta osta niin sitten niitä addeja lisää. Tuntemus oli sellainen, että sain ainakin materiaaleiltaan laadukkaampia lankoja Novitan Suomen markettihintaan. Toka vika peli menossa täytyy mennä.